Zase po roce na svátek 17.11. se koná tradičně soutěž nazvaná Limit Cup (létá se dle pravidel RCVS,pouze s modely Limit + letí se finále na 10min), počasí v tuto roční dobu je vždy trochu loterií. Letos se po ránu vypršelo, cestou na soutěž již trochu sítilo slunce, ale během soutěže bylo pod mrakem. Vítr foukal docela silnější asi 6m/s a v nárazech ke 12m/s. Po poledni trochu zeslabil. Teplota nic moc pouhé 3°C, kdo podcenil oblečení prochladl.

Soutěže se zúčastnil slušný počet soutěžících 19, z toho dva junioři. Létalo se na pěti startovištích, po čtyřech skupinách. Soutěž poměrně rychle plynula. Po startu, nebyla nouze o výšky, docela se dařilo dostat se k poli nad svah, kde šlo odstát a nalétat plný čas, pak hodně rozhodl rozpočet na přistání a samotné body za něj. Viz výseldková tabulka hovoří za vše výkony byly krásné, letos ani v létě se nepodařily nalétat. Prvních pět nejlepších se dostalo do finále, ve kterém se naletělo téměř 8min letového času! Na listopad hodně slušné. Nejlepším finalistou byl Zdeněk Nespěchal, druhý Ondra Teichman, pak Michal Malínský, čtvrtý Jan Kuhn, pátý Martin Voldřich. 

Nesmím opomenout zmínit příjemné, velice chutné občerstvení po druhém kole v podobě vynikajícího guláše s chlebem, teplý oběd přišel v tomto chladnu velice vhod. Na zakončení předal Vlasta věcné ceny, každy obdržel pamětní předměty a závěsný kalendář na rok 2024, plný krásných fotek z našich soutěží.

Děkuji pořadatelům za velice příjemnou soutěž, která je zpestřením hlavně v době mimo sezónu. Za rok se budeme zas těšit.

 
pdf

Fortel LIMIT Cup 17.11.2023

Velikost: 59.29 kb
Počet zobrazení : 47